luni, 9 ianuarie 2012

Sfaturi pentru machiajul tenului si al obrajilor

   Orice machiaj de seara sau de ocazie incepe cu aplicarea unei “baze de machiaj” compusa din fond de ten, anticearcan si pudra. Toate trebuie sa aiba o putere mare de acoperire si o calitate superioara. Se incepe cu aplicarea fondului de ten, care trebuie ales cu mare grija, in nuanta cea mai apropiata de cea a pielii tale. Fondul de ten se poate aplica direct cu degetele, pentru o acoperire si intindere cat mai buna, sau cu un buretel. In cazul in care porti o rochie sau bluza decoltata, nu uita sa folosesti fondul de ten sau pudra atat pe gat cat si pe decolteu.
   Dupa aplicarea fondului de ten, aplica anticearcanul imediat sub ochi, intr-un strat cat mai subtire si o nuanta aproape identica cu cea a fondului de ten. Cu ajutorul unei pensule, aplica cu miscari circulare pudra care poate fi pulbere sau compacta. Ea are rolul de a fixa cat mai bine fondul de ten dar si intregul machiaj, aceasta fiind folosita atat pe buze cat si pe pleoape. Pudra poate fi mata (pentru o acoperire cat mai buna), translucida (nu schimba nuanta fondului de ten) sau sidefata (pentru un look de mare efect).
   Daca nu doresti sa folosesti pudra pentru intreaga fata, atunci pudreaza-ti doar “zona T” a fetei, pentru a evita aspectul lucios care poate interveni de-a lungul serii. Daca nu pudrezi si pometii, trebuie sa ai grija cu aplicarea blush-ului, in cazul in care acesta este de tip uscat. Pe o zona cremoasa (cea a fondului de ten), blush-ul va avea o aderenta si o intensitate a culorii mai mare decat daca ar fi fost aplicat peste o pudra. Daca blush-ul este cremos, atunci este indicat sa il aplici direct peste fondul de ten.
   Fardul de obraz (blush-ul) trebuie sa fie natural, in culorile pielii, deoarece in lumina artificiala scoate foarte mult in evidenta pometii, care daca sunt prea colorati, creeaza un aspect teatral. Culorile cele mai indicate sunt: roz pal, piersica si bej.
   DE EVITAT: 

  •    Nu crea aspectul de masca aplicand fond de ten si pudra doar pe fata, in cazul in care porti decolteu!
  •    Nu mai folosi fard de obraz sidefat daca ai folosit si pudra stralucitoare!
  •    Nu face abuz de fard de obraz si nu uita ca acesta se aplica sus pe pometi, pierdut usor spre tample, unde devine din ce in ce mai estompat in culoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu