luni, 9 ianuarie 2012

Machiajul de seara - ochii, punctul forte

   Fardurile folosite seara pot fi texturate, sidefate, destul de intense in culoare si cu o putere mare de acoperire.
   Este foarte indicat sa cunosti cum reactioneaza lumina artificiala asupra nuantelor de fard, pentru a sti cat mai bine ce sa folosesti in armonizarea culorilor. Luminile care predomina seara sunt diferite fata de cele ale zilei, si de aceea intervin modificarile de culoare ale machiajului. Seara sunt mai multe tipuri de surse de lumina, insa cele mai intalnite sunt:
   Lumina incandescenta a becurilor electrice care creeaza o atmosfera calda, rosiatica, si pentru care sunt indicate farduri de ochi ca: bej auriu, rosu, roz, galben, etc. De evitat, culorile ca: lila, bleu si mov.
   Lumina fluorescenta a neoanelor care creeaza o atmosfera rece, in nuante albastrui. Se folosesc culori ca: bejul, maroul roscat, coraiul, verdele, etc.
   Lumina difuza a lampilor sau lumanarilor cu tonuri neutre. Indicate pentru fardurile de pleoape sunt culori ca: albastru marin, mov, negru, etc.
   Look-ul “dramatic” este cel mai indicat in machiajul de seara. Pentru a-l obtine, aplica un fard de ochi in nuante cat mai inchise, ca: albastru inchis, negru sau mov. Inainte sa realizezi un astfel de machiaj, asigura-te ca se potriveste cu tonul pielii tale si mai ales cu personalitatea ta. Daca ai folosit un fard de nuante puternice, nu mai folosi dermatograful sau tusul pentru conturarea ochilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu