duminică, 8 ianuarie 2012

Fondul de ten - cel mai important element pentru un machiaj potrivit

   Fondul de ten trebuie sa fie fin, fluid, in nuanta foarte apropiata de cea a pielii, pentru ca nu e indicat sa-l intinzi mai deloc pe gat.
   Motivul este faptul ca machiajul de zi include si machiajul business, si cand esti in “mediu business” porti de obicei esarfe sau camasi deschise la culoare cu gulere sau revere, care se pot murdari de la fondul de ten, devenind inestetice. Puterea de acoperire a fondului de ten trebuie sa fie medie, pentru a nu incarca fata.
   Aplicarea fondului de ten se face intotdeauna cu ajutorul degetelor, si apoi cu un buretel pentru a indeparta surplusul.
   Nu uita sa aplici fondul de ten pe pleoape si pe buze! Datorita lui, rujul si fardul vor fi mai rezistente.
In cazul in care nu ai probleme cu tenul, nu te-as sfatui sa mai folosesti pudra si anti-cearcan, fiindca iti incarci inutil tenul. Totusi, daca simti nevoia (daca ai tenul gras) poti folosi pudra, insa nu uita ca aceasta sa fie aleasa in tonuri cat mai apropiate de culoarea fondului de ten, pentru a nu se observa o discrepanta de culori.
   De obicei, pudra matefiaza aspectul lucios si uniformizeaza, insa e mai bine s-o folosesti pe cea translucida, care nu schimba culoarea fondului de ten. Ideal ar fi sa o aplici cu o pensula de tip “pamatuf” si nu cu un buretel, pentru ca risti sa te dai cu prea multa.
   Poti folosi si un fard de obraz pentru a scoate in evidenta ochii si pometii. Uneori, cu fardul de obraz, fondul de ten, pudra si fardul de ochi poti corecta anumite defecte ale structurii fetei
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu