luni, 9 ianuarie 2012

Machiajul de nunta - Buzele

   Daca vrei buze apetisante, fine si pe care rujul sa reziste mai mult, va trebui sa ai grija de ele din timp. Exfoliaza-le usor cu un gel de fata exfoliant sau cu un produs preparat in casa: o lingurita de miere si un varf de lingurita de malai. Apoi, hidrateaza-le cu balsam de buze sau cu miere simpla. Inainte de aplicarea rujului, va trebui sa te privesti in oglinda si sa-ti analizezi bine forma buzelor. Trebuie sa stii daca sunt prea mari, lipsite de volum sau inegale. Pentru a-ti da seama exact cum sa-ti corectezi micile defecte ale buzelor, citeste articolul: Machiajul corector partea I: Defectele buzelor.
   Foloseste putin fond de tren sau pudra inainte de a aplica orice pe buze. Apoi, chiar daca buzele sunt aproape perfecte, este indicat sa folosesti creionul pentru contur inainte de aplicarea rujului, pentru un aspect“finisat”. Creionul contur nu trebuie sa fie cu mai mult de doua nuante mai inchis decat nuanta pielii buzelor!
   Trebuie sa alegi nuanta rujului in armonie cu machiajul ochilor, forma buzelor, nuanta parului si chiar buchetul de flori pe care-l vei avea. Rujul si gloss-ul pe care le folosesti ar trebui sa fie rezistente la transfer (deoarece vei intra in contact cu o multime de oameni), dar si cu un miros si gust placut (barbatilor oricum nu prea le place rujul pe buzele femeilor iubite, dar poate asa il ademenesti).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu