luni, 9 ianuarie 2012

Machiajul ochilor in ziua nuntii

   Atunci cand vine vorba de cea mai importanta zi din viata ta, poti face aproape tot ce-ti doresti. Macar la capitolul asta.
   Cu fardul de pleoape, poti opta atat pentru un machiaj nude, cat si pentru ceva indraznet, extravagant. In alegerea culorilor, ai mana libera: poti incerca de la alb sidefat, crem, auriu, pana la indigo, verde sau albastru. Orice culoare vei alege, indiferent daca este deschisa sau inchisa, intotdeauna va fi binevenit un fard alb (pudra sau crema) pe arcada ochiului. El va da luminozitate privirii si va arata foarte bine in fotografii. Conturarea ochilor se poate face cu un creion dermatograf negru sau maro (in functie de culoarea pielii si nuanta parului) sau cu tus daca ai indemanare la trasarea liniilor drepte. Daca nu ai foarte multa indemanare, conturul cu tus e bine sa-l trasezi prin linii scurte pe care le unesti incetul cu incetul, nu trasand o linie lunga, continua, de cele mai multe ori stramba.
   Daca esti nehotarata in alegerea nuantelor fardului, bejul, auriu si maroul se potrivesc foarte bine cu albul rochitei de mireasa, facandu-te sa pari naturala si feminina. Si florile din buchetul de mireasa te pot inspira in alegerea fardului sau chiar cravata mirelui. Lasa-ti imaginatia sa se joace! Poti folosi o singura culoare de fard, variind de la cea mai deschisa nuanta pana la cea mai inchisa, pentru conturarea umbrelor, insa poti opta si pentru mai multe culori care contrasteaza sau se asorteaza perfect. De exemplu, verdele merge cu galben, albastrul cu argintiul, lilà merge cu auriu sau galben, negrul cu rosu. Daca vrei sa ai machiaj monocromatic, poti merge, de exemplu, in degrade dinspre crem spre maro pamantiu.
   Dupa ce ai fardat pleoapele dupa bunul plac, contureaza-ti sprancenele cu putin fard mat intr-o nuanta cat mai apropiata de culoarea lor naturala. Daca-ti doresti ca genele tale sa fie cat mai curbate, inainte de aplicarea rimelului, intoarce-le cu un aparat special, iar mai apoi aplica rimelul in doua straturi de la baza genelor, pentru mai multa definire. Daca genele tale nu sunt foarte lungi sau foarte frumoase, atunci nu te sfii sa alegi gene false, insa numai unele de foarte buna calitate, pentru a nu intampina probleme.
   Ai grija in alegerea culorii rimelului! Daca ai tenul foarte deschis si parul tot asa, este posibil ca negrul sa nu te avantajeze foarte tare, asa ca poti opta pentru un maro inchis. Genele trebuie sa fie lungi, curbate, sa arate impecabil, sa nu fie lipite intre ele (diminuand astfel expresivitatea ochilor). Poate cel mai important lucru in machiaj il reprezinta calitatea produselor! Atat rimelul cat si tusul trebuie sa fie rezistente la apa. Fardurile de pleoape e ideal sa fie de asemenea rezistente, sa nu se intinda sau stranga sau sa se stearga intr-un timp prea scurt de pe pleoapa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu