sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Mai multe despre machiajul zilelor noastre....

Despre Machiaj si Frumusete

  Se spune ca orice femeie este frumoasa insa nu trebuie sa uitam ca frumusetea trebuie intretinuta, potentata, ajutata. Un machiaj bine facut si bine ales va scoate in evidenta mult mai bine trasaturile frumoase si care ne avantajeaza. 
    Sfaturile de mai jos vor ajuta la imbunatatirea tehnicii de machiaj, a imaginii tale si a  cresterii capacitatii de auto-exprimare.


 ● Ingrijirea pielii -calitatea pielii este un factor foarte important pentru a obtine machiaje reusite. Din acest motic trebuie sa alocam timp si resurse pentru o ingrijire continua si de calitate a tenului. Pe piata de cosmetice se gasesc foarte multe produse dedicate ingrijirii pielii asa ca nu va fi foarte greu sa gasesti un produs convenabil si potrivit tenului tau. Este recomandat sa probezi mai multe produse pentru a putea vedea care are cele mai bune rezulatate pentru tenul tau.

 ● Baza de machiaj - avantajele aplicarii bazei de machiaj sunt uniformizarea culorii tenului, fixarea mai buna a fondului de ten si durabilitatea machiajului. 
In magazinele de cosmetice vom gasi atat baza de machiaj pentru ten cat si baza de machiaj pentru ochi. Este recomandat sa le avem pe amandoua pentru ca se folosesc pentru zone ale fetei cu caracteristici diferite. Investitia nu este foarte mare insa calitatea si rezistenata machiajului vor creste considerabil.
  Evidentierea ochilor - este foarte important sa gasim un contrast favorabil intre ochi si zona din jurul ochilor. Atfel vom resusi sa punem in valoare ochii si sa potentam culoarea lor.


  Sprancenele - sunt vitale pentru definirea imaginii si mai ales a atitudinii. Atat modul incare vom contura cat si modul in care vom pensa sprancenele ne vor ajuta punem in valoare ochii si sa dam luminozitate fetei. In cazul pensatului este bine sa apelam la un cosmetician, mai ales cand dorim sa le schimbam forma. Un profesionist te va sfatui si va actiona corespunzator cu regulile de baza ale pensatului.
  Dermatograful - are rolul de a contura ochii. De obicei se foloseste un creion dermatograf de culoare neagra care se aplica mai multa sau mai putin pronuntat. Dupa aplicarea dermatografului vom folosi degetul sau bureteii pentru a diminua din intensitatea culorii. Definirea coltului interior al ochilor este de multe ori neglijata.
  Rimelul - este indispensabil pentru un machiaj reusit. Aplicarea lui se face chiar de la radacina genelor prin ridicarea usoara a acestora catre exterior. Pe piata de cosmetice sa gasesc diferite firme producatoare si mai ales diferite tipuri de rimel (pentru alungirea genelor, pentru volum, cu vitamine pentru revitalizarea si sanatatea genelor). Este bine sa testezi cateva variante pentru a putea alege cel mai potrivit produs pentru tine si ceea ce te defineste. Cu ajutorul rimelului vom obtine un impact mare si o schimbare in bine asupra intregii iamgini a ochiului.


  Buzele - la fel ca si ochii, buzele sunt definitorii pentru a obtine imaginea pe care o dorim. Si in acest caz este recomandat sa folosim o cantitate mica de baza de machiaj pentru a neutraliza culoare lor naturala. In acest fel obtinem sigur culoarea indicata pe tub intr-o uniformizare perfecta si creste mult si rezistenta la diferiti factori.


  Lip Gloss-ul - are rolul de a da buzelor volum, stralucire si prospetime. Despre gloss se spune ca niciodata nu este prea mult. Lip gloss-ul se gaseste intr-o mare varietate de culori si la preturi rezonabile.


  Concealer-ul - este un fel de fond de ten mai concentrat folosit inaintea machiajului pentru a ascunde diferite defecte, in special cele legate de cearcane. Daca este bine aplicat efectele vor fi extraordinare. Se gaseste la magazinele de cosmetice la un pret incapand cu 15 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu