marți, 10 ianuarie 2012

Machiajul de arta - informatii

   Machiajul de arta reprezinta mult mai mult decat un machiaj obisnuit, pentru ca el este undeva “deasupra” tuturor machiajelor – are un statut special. Nu este un machiaj purtabil la orice ocazie si nici nu se poate realiza foarte usor. Pentru machiajul de arta ai nevoie de multa indemanare si imaginatie dar si o gramada de “materiale de machiaj” precum: acuarele speciale pentru piele, farduri in nuante foarte intense, strasuri, pietricele, pene, puf, gene false de diferite feluri si marimi, culori de farduri si ruj in nuante mai neobisnuite, accesorii speciale, etc.
   Machiajul de arta are cea mai mare libertate de variatie, de la un rezultat simplu si la obiect pana la o intreaga opera, cu un grad de complexitate ridicata. El este folosit de obicei pentru prezentari de modasedinte foto,concertepiese de teatrufilmebal mascat, si in general orice ocazie in care creativitatea trebuie lasata sa se manifeste in cea mai extravagantaforma artistica – de unde si numele.
   In cadrul machiajului de arta se poate include si face paintingbody painting si efectele speciale cinematografice – masti de silicon, rani si zgarieturi, augmentari corporale, etc.
   E poate singurul machiaj in care este permis aproape totul, atata timp cat arata bine si reuseste sa satisfaca scopul stabilit initial. Cu acest gen de machiaj se pot transpune foarte bine caracteristicile si personalitatea unor personajele in pielea altora, se pot simula alte epoci sau culturile altor popoare. De exemplu: machiaj japonez, indian, roman, etc.
   Machiajul de arta reuseste de cele mai multe ori sa ne schimbe cu totul, asa ca nu mai putem spune ca este un machiaj care ne reflecta personalitatea si caracterul. El are rolul de a transforma, de a deveni o veritabila masca. Cert este ca machiajul de arta nu este decat prea rar purtabil pe strada, la birou sau seara in oras.
   Acest machiaj trebuie sa fie completat intotdeauna de coafura si tinuta adecvata, pentru a-l scoate in evidenta si a-l pune in context cat mai bine.
   Pentru ca nu exista foarte multe reguli in acest tip de machiaj, singurul factor definitoriu important fiind imaginatia, am sa propun cateva exemple pe care sa le analizam impreuna. Ele sunt in mare parte machiaje realizate cu accesorii si ustensile uzuale, care se pot gasi si folosi cu usurinta, si deci care pot fi reproduse mult mai usor decat cele cu complexitate extrema, caracteristice Hollywood-ului, de catre orice doritoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu